Podeli vest

Navodi se da su se pojavili video-snimci na više platformi društvenih medija, na kojima se vide medicinski radnici koji rade PCR testove na živim riba i rakovima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ribar
Foto: Pixabay

Nakon što je otkriveno oko 40 slučajeva koronavirusa u priobalnom kineskom gradu Sjamenu više od pet miliona ljudi dobilo je nalog da se podvrgne testiranju na kovid ove nedelje, a to biće testirani i neki oblici morskog sveta.

Poslednjih nedelja okružni komitet za kontrolu pomorske pandemije u Sjamenu izdao je obaveštenje da “kada se ribari vrate u svoje luke moraju biti testirani, kao i njihova morska hrana”, prenosi Bi-Bi-Si.

Navodi se da su se pojavili video-snimci na više platformi društvenih medija, na kojima se vide medicinski radnici koji rade PCR testove na živim riba i rakovima.

Dodaje je da to nije prvi put da se živa riba testira na kovid.

Zaposleni u opštinskom birou za okeanski razvoj u Sjamenu rekao je da su “izvučene lekcije iz Hajnana, koji je svedok teške epidemije”.

Bi-Bi-Si navodi da je južna kineska provincija Hajnan, priobalni region poput Sjamena, zabeležila više od 10.000 slučajeva kovida od početka avgusta, a vlasti su navele da veruju da je ova epidemija verovatno povezana sa ribarskom zajednicom.

Kineski mediji već dugo izražavaju zabrinutost da bi morski svet mogao imati veze sa koronavirusom, naročito zato što je prva epidemija bila povezana s pijacom živih životinja i morskih plodova u centralnom kineskom gradu Vuhanu.

Iako je malo verovatno da su morski plodovi nosioci virusa, mnoge kineske epidemije povezane su sa lučkim radnicima koji rukuju robom iz hladnog lanca ili radnicima na pijacama morskih plodova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: