Porast broja respiratornih infekcija u Kini prouzrokovan je poznatim patogenima i nema znakova nove zarazne bolesti, saopštile su zdravstvene vlasti u Pekingu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kina
Foto: Shutterstock

Nagli porast broja obolelih u zemlji, u kojoj se krajem 2019. godine prvi put pojavio kovid-19, privukao je pažnju Svetske zdravstvene organizacije, koja je uputila zvaničan zahtev Kini za informacije o potencijalno zabrinjavajućem porastu respiratornih bolesti i klastera pneumonije kod dece, prenosi Rojters.

Kineske vlasti će otvoriti još pedijatrijskih ambulanti i nastojati da obezbede da više starijih ljudi i dece dobiju vakcine protiv gripa, a tražiće od stanovništva da poštuje epidemiološke mere, nosi maske i pere ruke, izjavio je zvaničnik kineske Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng.

Lekari u Kini i stručnjaci u inostranstvu nisu izdali upozorenje zbog epidemije u Kini, s obzirom na to da su mnoge druge zemlje zabeležile sličan porast respiratornih infekcija nakon ublažavanja mera pandemije, što je Kina učinila krajem prošle godine, navodi Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: