Podeli vest

Kineski milioner Liang Ši potvrdio je da je 27. puta neuspešno polagao i padao na teškim prijemnim ispitima za upis na univerzitet.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KNJIGA
Foto: Pixabay ilustracija

Prošlog petka 56-godišnji Liang Ši otkrio je da je na poslednjem ispitu uspeo da dobije svega 424 od maksimalnih 750 poena, što je za 34 poena manje od minimuma neophodnog za prijavu na bilo koji univerzitet u Kini, prenosi BBC.

U Kini je ove godine skoro 13 miliona studenata polagalo prijemne ispite, ali gospodin Liang je kao i prethodnih godina privukao pažnju lokalnih medija zbog svojih upornih pokušaja da se upiše na univerzitet i nastavi školovanje.

S obzirom da je od 1983. godine u više navrata polagao ispite Liang je ove godine izjavio pred novinarima da je razočaran ovogodišnjim rezultatom i pita se da li će ikada ostvariti svoj san.

“Ranije sam govorio sebi – ti samo ne veruješ dovoljno u sebe, ali sada sam baš razočaran”, rekao je ovaj biznismen iz provincije Sečuana za kineski medij Tianmu Njuz.

Na ispitu poznatom kao Gaokao, poznatom kao veoma teškom, maturanti rade testove iz kineskog jezika, matematike, engleskog jezika i naučnog ili humanističkog predmeta po sopstvenom izboru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…