Podeli vest

Umesto izvornog imena kinesko planinsko selo danas nosi naziv “Tesla selo”. Sa preko 40 Tesla automobila privuklo je pažnju čak i Elona Muska.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

TESLA
Foto: Sheila Fitzgerald/Shutterstock

Popularnost električnih automobila širom sveta raste brzinom bez presedana, ali i dalje ima mnogo skeptika koji veruju da je brzo usvajanje električnih vozila otežano infrastrukturnim i logističkim problemima.

Korišćenje električnih automobila u udaljenim oblastima smatra se neefikasnim. Međutim, tu teoriju osporava malo planinsko selo u Kini gde je Tesla daleko najpopularniji brend automobila.

Na kineskom nalogu kompanije Tesla nedavno se našao video o Panžigi, kineskom „Tesla selu“, koji je skoro odmah postao viralan.

Za dolazak Tesle u ovo udaljeno planinsko selo zaslužan je Cai Run, rodom iz Panžige koji je napustio selo da bi studirao. Sa završetkom regionalnog autoputa 2016. godine, shvatio je da ima mnogo mogućnosti za rad od kuće i vratio se.

U maju prošle godine, Cai Run je kupio svog prvog Teslu i od tada vredno radi na tome da obrazuje svoje suseljane i pokaže im sve prednosti električne energije.

Vodio je meštane u vožnje strmim putevima Panžige, pokazujući im karakteristike automobila pa čak je i pozivao decu da pogledaju funkciju svetlosnog šoua automobila, kako bi mogli da razgovaraju o tome sa svojim roditeljima.

Ubrzo su ljudi počeli da kupuju sopstvene Tesla automobile i sada ih je u selu preko 40.

Glas o „Tesla selu“ u planinama provincije Junan na kraju je stigao do Teslinog menadžmenta, koji je očigledno bio toliko impresioniran da je Panžigi dodelio čast da bude prvo selo u zemlji koje ima punjače za ove automobile, a odluku je potpisao lično Elon Musk.

Praktični Kinezi sada Tesline automobile koriste za kampavoanje, ali i za prodaju poljoprivrednih proizvoda gde im je gepek postao tezga, a svetlosne i zvučne Tesline mogućnosti koriste da privuku pažnju.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: