Podeli vest

Na osnovu Sporazuma o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine, kineskom državljaninu uručena srpska vozačka dozvola, a dvojici srpskih državljana su u Narodnoj Republici Kini, u Pekingu, uručene kineske vozačke dozvole

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

kineski državljanin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Po osnovu Sporazuma o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Kine, koji su u maju 2021 potpisali ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i državni savetnik ministar javne bezbednosti NR Kine Džao Kedži, danas je .

U prostorijama Policijske stanice Voždovac, načelnica Uprave za upravne poslove Valentina Vulić uručila je kineskom državljaninu srpsku vozačku dozvolu, što predstavlja prvu zamenu kineske vozačke dozvole za srpsku, po osnovu navedenog Sporazuma, saopštio je MUP.

Takođe, u isto vreme, primenom ovog Sporazuma dvojici srpskih državljana su u Narodnoj Republici Kini, u Pekingu, uručene kineske vozačke dozvole.

Ovaj sporazum će, stupanjem na snagu, srpskim državljanima u NR Kini olakšati procedure zamene vozačke dozvole za kinesku vozačku dozvolu, a kineskim državljanima koji žive i rade u Srbiji olakšati procedure zamene za srpsku vozačku dozvolu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: