Podeli vest

Neophodno je negovati razumevanje, poštovanje i medjugeneracijsku saradnju, poručila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

kisić
FOTO TANJUG/ DEJAN UROŠEVIĆ/

Ona je na okruglom stolu “Da niko ne bude izostavljen – solidarnost za sve generacije” koji je organizovan povodom 10. decembra – Međunarodnog dana ljudskih prava, ocenila da je međugeneracijska saradnja vrlo jednostavna.

“U skoro svakom domu imamo par generacija, ne slažemo se baš po svim pitanjima, ali je bitno da uvažavamo jedni druge, da se razumemo, učimo jedni od drugih i pružamo međusobnu podršku i pomoć kada je to potrebno“, rekla je ona.

Čestitajući istakla je da bez obzira na životno doba moramo da radimo zajedno i na primeru međugeneracijskog uvažavanja pokažemo koliko smo kao društvo zreli.

Dodala je da će dalja izgradnja društva jednakih mogućnosti, koje jača solidarnost, uvažava i prihvata razlike, društva koje brine o svakom svom stanovniku, biti i u narednom periodu jedan od glavnih ciljeva rada svih institucija Republike Srbije.

Istakla je da je misija Ministarstva da poveže mlade i stare, koji su podjednako važan resurs svakog društva.

Okrugli sto održan je u okviru skupa „Da niko ne bude izostavljen – u susret obeležavanju 75 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“ koji je u Domu narodne skupštine organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: