Podeli vest

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je u Novom Kneževcu porodicu Rankov, čije četvorke boluju od cistične fibroze i uručila im rešenje o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za lekove i medicinska sredstva i rehabilitaciju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Porodici Rankov je uručeno rešenje o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 25.000 dinara, kao i vaučeri za lekove i medicinska sredstva u iznosu od 35.000 dinara po detetu i vaučeri za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara po detetu.


“Putem neonatalnog skrininga kod dece otkrivena je cistična fibroza, a zahvaljujući blagovremenom otkrivanju bolesti i pravovremenoj terapiji imaće potpuno normalan život kao i svi njihovi vršnjaci”, rekla je Kisić.


Dodala je da je jedan od prioriteta Ministarstva za brigu o porodici i demografiju upravo podrška porodicama i poručila da su ove mere podrške države obolelima od retkih bolesti još jedan dokaz da oboleli i njihove porodice nisu sami, da je njihova država uz njih i da imaju na koga da se oslone.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ