Podeli vest

Kisić je navela da je Srbija bogata zemlja koja je prepuna prirodnih bogatstva i ukazala da su cilj i obaveza svih nas zajedno da ta bogatstva štitimo i čuvamo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ SONJA DZINKIC JOVANOVIC

Tranzicioni proces, prelazak sa linearne na cirkularnu ekonomiju zahteva i podrazumeva određene reforme koje obuhvataju i reforme na tržištu rada, rekla je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić povodom otvaranja Javnog poziva za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji.

Govoreći o reformama na tržištu rada koje se planiraju u narednom periodu, Kisić je ukazala da je usled prelaska sa linearne na cirkularnu ekonomiju neophodno uvesti i nove edukacije i prekvalifikacije, kao i raditi na unapređenju znanja i svesti o značaju cirkularne ekonomije.

“Potrebe za određenim zanimanjima čije su aktivnosti bile štetne po prirodu će prestati, ali će se sa druge strane otvarati nova radna mesta koja će, prema početnim procenama, doneti više desetina hiljada radnih mesta u Srbiji”, istakla je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Naglasila je da je to ministarstvo veran i odan partner u procesu stvaranja zelene održive ekonomije i podsetila da je značajan deo u novoj Strategiji zapošljavanja u Srbiji posvećen i cirkularnoj ekonomiji.

Kisić je navela da je Srbija bogata zemlja koja je prepuna prirodnih bogatstva i ukazala da su cilj i obaveza svih nas zajedno da ta bogatstva štitimo i čuvamo.

Povodom obeležavanja tradicionalnog japanskog praznika ministarka Kisić i japanski ambasador Takahiko Kacumata su na drvo bambusa u Botaničkoj bašti na papirićima ostavili poruke, koje se tradicionalno pišu na ovaj dan, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kisić je napisala “Priroda je kao dete – koliko je čuvaš, brineš o njoj i ljubavi joj pružaš, ona će ti sutra to bezgranično vratiti i tako zahvaliti”.

Javni poziv raspisao je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine, uz podršku Vlade Japana, a u okviru projekta “Pravedna zelena tranzicija i dekarbonizacija u Srbiji”, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: