Podeli vest

Kisić je položila vence u Mauzoleju i na Mornaričkom krstu na ostrvu Vido i u „Plavu grobnicu“, na otvorenom moru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ MRZS/DEJAN UROSEVIC

Srbija nikada neće zaboraviti stradanje, patnju i žrtvu srpskih junaka, nijedan grob i nijednog vojnika koji počiva u Plavoj grobnici, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Ona je na ostrvu Vidu predvodila centralnu državnu komemorativnu svečanost odavanja počasti i polaganja venaca povodom 106 godina od iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Kisić je položila vence u Mauzoleju i na Mornaričkom krstu na ostrvu Vido i u „Plavu grobnicu“, na otvorenom moru.

„Pamtimo svaki kilometar koji ste prešli, svaku muku koju ste izmučili i bol koji ste pretrpeli, pamtimo i kažemo večno hvala za sve što ste učinili za nas i našu slobodu“, rekla je Kisić i podsetila na pomoć bratskog grčkog naroda srpskoj vojsci tokom boravka na Krfu.

Ministarka je navela da je našim precima sloboda bila važnija od života, a ljubav prema otadžbini zvezda vodilja koja im je davala snagu da nastave borbu.

Sloboda za koju su se naši preci borili i izborili ni danas nema cenu, ni alternativu i ona je nešto najvrednije što imamo, kazala je ministarka.

Počast srpskoj vojsci odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Grčke, opštine Centralni Krf, policije i vojske Krfa, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i kadeti Vojne akademije i studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: