Podeli vest

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je danas na manifestaciji “Porodica nedeljom” da je u toku jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

“Ovo su divne vesti i nadamo se da će ovakav trend da se nastavi i da će da nas bude što više.Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo”, kazala je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je dodala da je pobošljanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Prema poslednjim statističkim podacima, u periodu od januara do jula ove godine zabeležen je rast rađanja beba za 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju

“Porodica nedeljom”, koju je organizovalo udruženje građana “Čuvari ognjišta”, na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana, podrške porodici i deci. “Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu, energiju”, rekla je Kisić i dodala da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija “Porodica nedeljom” održana je na platou ispred tržnog centra “Big Fashion”, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: