Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda odgovorio je danas saopštenjem na analizu sudijske komisije ABA lige koja je utvrdila da je u prvom meču finalne serije plej-ofa ABA lige, Partizan drastično oštećen u pobedi “crveno-belih” rezultatom 85:82.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

“KK Crvena zvezda posle perfidnog pokušaja spinovanja i iznošenja nekakve ekspertize suđenja na prvoj utakmici finala plej-ofa, koja za naš klub nema apsolutno nikakvu težinu, i koja je objavljena tek u petak kao “priprema” za treću utakmicu (u svakom smislu, pa i kreiranja atmosfere i sudijskog kriterijuma za taj meč) obraća se javnosti sledećim:”Ekspertiza ne odgovora činjenicama” termin kojim ćemo se poslužiti, jer je naručena i obavljena od strane proverenog kadra KK Partizan Saše Maričića i dugogodišnjeg prijatelja “sive eminencije” tog kluba Dragana Todorića”, stoji na početku saopštenja Zvezde.

Zatim se dodaje da “nedostaju samo sudije Mažić i Nešković, kao i njihovo javno oglašavanje pa da se “družina” kompletira”.

“Našem klubu je poznato da je “tajna” ekspertiza odnosno slanje fotografija sa strelicama koje ukazuju na nekakve detalje u kojima je oštećen KK Partizan, u toj utakmici, uradio upravo taj tandem! Toliko o objektivnosti tih sudija u bliskoj prošlosti kad su mogli da rade šta hoće na terenu, i da podešavaju rezultate prema kladionicama”, ističe se dalje u saopštenju.

Zatim iz Zvezde nabrajaju razloge zbog čega ne smatraju ozbiljnom espertizu suđenja koja tvrdi da je Partizan u prvom meču oštećen osam puta, a Zvezda dva.

“KK Crvena zvezda ovaj pamflet ne smatra ozbiljnim i zbog činjenice da u toj “ekspertizi” nema: saplitanja našeg igrača Nemanje Nedovića od strane igrača Partizana Bruna Kabokla, povlačenje igrača Partizana Zeka Ledeja rukom i saplitanje nogom našeg igrača Dejana Davidovca na podbacivanju (što se odmah sankcioniše faulom), i povlačenje za dres ispod koša centra Crvene zvezde Džoela Bolomboja, kao i konstantnog iniciranja kontakta prilikom šuteva od strane igrača Partizana Kevina Pantera i Zeka Ledeja … Ovo su samo najočigledniji primeri (a bilo ih je još) koji nam “govore” da je ova naručena “ekspertiza” napravljena sa nekim drugim ciljem”, nastavlja se u saopštenju Zvezde.

“KK Crvena zvezda je znajući scenario koji sledi (ponavlja se previše puta) zatražio nezavisnu ekspertizu iz koje smo jasno mogli da vidimo da Crvena zvezda nije imala nikakvu prednost. Sudija Jovčić je izvanredno i pošteno obavio svoj posao, sudija Pukl iskoristio svo svoje iskustvo da ne bude u prvom planu, dok je sudija Kardum podlegao važnosti prve utakmice”, dodaje se sa Malog Kalemegdana.

“Ono što se namerno čak i iz ovog pamfleta koji je objavljen u petak izostavlja je činjenica da niko od sudija, čak i u toj naručenoj “ekspertizi” nije dobio ocenu ispod proseka. Ovo govori da u dotičnoj ekspertizi verovatno postoji i rečenica: …greške sudija nisu uticale na konačni rezultat…”, ili neka slična, ali to naravno KK Partizan nije objavio. Očekujemo da Saša Maričić ispred sudijske komisije ovo potvrdi, ako nije u strahu ili nekakvom “dogovoru” sa KK Partizan, dodaju iz Zvezde.

Iz Zvezde takođe podsećaju da je sudija Tomislav Hordov sankcionisan za loše suđenje prošlog petka (12.05.2024) u trećoj utakmici polufinala plej-ofa ocenom ispod proeska i neće biti delegiran 1-5 utakmica? (Član 20, Sankcije iz Pravilnika o radu sudačkog odjela).

“Dotične sudije (Pukl, Jovčić, Kardum) nisu ocenjene takvom ocenom, jer su u četvrtak 16.05.2024. sudile i finalnu utakmicu 2. ABA lige Spartak – Vojvodina koja je odigrana u Subotici. Ne tako davno, posle treće utakmice polufinala plej ofa Partizan – Budućnost, urađena je ekspertiza za koju je KK Partizan tada naveo “…da nije odgovarala činjenicama”. KK Budućnost je tom prilikom bila teško oštećena, za šta je sankcionisan i sudija, ali to nije odgovaralo činjenicama, a sad odgovara? Da li kada KK Partizan nezasluženo pobeđuje, onda ekspertize ne odgovaraju činjenicama?”, pitaju se iz tabora “crveno-belih”.

“KK Crvena zvezda je kao klubu potpuno jasno kakva se vrsta pritiska priprema, i za šta ova navodna “ekspertiza” prijatelja jednog kluba (Saše Maričića i družine) služi. O tome nam govore i akteri ove epizode, preko “tajminga” kad je valjda u nestrpljenju, ova “rent-a ekspertiza” objavljena. Da najavi treću utakmicu i posluži za sledeće: Pravljenju pritiska za nedelju, veštačko podizanje tenzije i skretanju pažnje sa terena, uticanje na eventualni sudijski kriterijum (zaštita igrača samo jednog tima u napadu i sankcionisanje svakog kontakta, i dozvoljena tuča posebno rukama na drugoj strani terena), preko atmosfere na tribinama (gde će valjda po koji bačeni predmet biti normalnost), kao i da se neko predstavi žrtvom nekakve nepravde i lošeg suđenja?”, piše dalje u saopštenju šampiona Srbije.

“Sa nestrpljenjem očekujemo i “ekspertizu” sa druge utakmice u kojoj će valjda Saša Maričić videti i do sada neviđen incident na ovim parketima, udaranje u grudi i davljenje igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija, kad nije video više drastičnih situacija na štetu KK Crvena zvezda u prvoj utakmici? Da Vam najavimo možda po tom željenom sudijskom kriterijumu koji tražite u trećoj utakmici ovakvim “ekspertizama”, i brze probleme sa faulovima bekova Crvene zvezde i centra Džoela Bolomboja, pa onda suđenje u kome će se kriterijum naglo promeniti, a konačne brojke u statistici “sakriti” stvarna dešavanja na terenu i jasnu tendenciju (sličan scenario pogledati pod – utakmica 21.kola ABA lige sezona 2022-2023 KK Partizan – KK Crvena zvezda odigrana 13.03.2023). Ekspertiza je tada pokazala odnos u greškama 13-2 na štetu našeg kluba, čime je Partizan obezbedio pol poziciju u sezoni 2022-2023″, nastavljaju iz Zvezde.

“KK Crvena zvezda pred treću utakmicu finala zahteva od svih koji su odgovorni za organizaciju te utakmice (ABA liga i KK Partizan) ništa više i ništa manje od onoga što je od nas kao kluba traženo (i urađeno besprekorno) pred prve dve utakmice finala – Pošteno suđenje (koje je neko imao), sportsku atmosferu u hali (koju je neko imao) i bezbednost za delegaciju KK Crvena zvezda (koju je neko imao)”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ