Podeli vest

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da smatra apsurdnom poceduru kojom je košarkaški klub Dubai primljen u regionalno takmičenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Košarkaški klub Dubai igraće od naredne sezone u ABA ligi, odlučeno je danas na sednici Skupštine regionalnog takmičenja u Zagrebu.

Predstavnici Dubaija su pre nedelju dana na sednici Skupštine regionalnog takmičenja predstavili, kako je tada objavljeno, dugoročnu ponudu i sportsko-poslovnu viziju vezanu za priključenje ABA ligi od sezone 2024/2025.

“KK Partizan se nakon sednice Skupštine ABA lige javno obraća sa željom da pojasni svoju poziciju prilikom današnjeg donošenja odluka. Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o. , a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija. Ipak, kako na prve dve teme u ovom trenutku nije postignut dogovor, uz uveravanja da će se dve navedene tačke okončati do 30.06. Klubovi su pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige”, stoji u saopštenju Partizana.

“Crno-beli” dodaju da je procedura bila apsurdna jer je Dubai prvo primljen u ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj.

“Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da Klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka doneta. Takođe, Klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače. U prilog konstruktivnom pristupu KK Partizan rešavanju ovog pitanja ide i činjenica da je finansijska ponuda Dubaija povećana upravo na inicijativu i insistiranje crno-belih. Na kraju ili početku, KK Partizan izražava zadovoljstvo zbog situacije u kojoj će od naredne sezone u Prvoj ABA ligi moći da se takmiči šest srpskih timova. Uprkos zabrinutosti zbog zgusnutog kalendara i neslaganju sa redosledom donošenja odluka, KK Partizan pozdravlja mogućnost da se kvalitet srpskih klubova potvrdi kroz povećan broj učesnika u najvišem rangu regionalnog šampionata, ujedno i najkvalitetnijem takmičenju na našim prostorima”, saopštio je Partizan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: