Podeli vest

Nagradni likovni i literarni konkurs za decu “Pismo Božić Bati”, koji organizuje JP Pošta Srbije, počinje danas i trajaće do 31. decembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NOVA GODINA
Foto: Pixabay

Pravo učešća imaju sva deca sa teritorije Srbije uzrasta do 12 godina, a zadatak im je da kroz likovne i literarne radove opišu, naslikaju, dočaraju i pokažu kreativnost na temu Božićno jutro, saopšteno je iz Pošte.

Pošta Srbije izabraće i proglasiti pobednike – po šest najboljih autora u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, i dodeliti tri specijalne nagrade.

Ovoga puta nagrade su vredni vaučeri za tehniku, sportsku odeću, obuću i drugu sportsku opremu.

Rezultati konkursa biće objavljeni 14. januara 2023, uz naknadnu svečanu dodelu nagrada pobednicima, a nagrađeni radovi biće prikazani i na izložbi u PTT muzeju u Beogradu.

Učešće može biti pojedinačno ili kolektivno, preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju, a radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Pismo Božić Bati” zaključno sa 31. decembrom.

Na poleđini pojedinačnog rada potrebno je navesti podatke o autoru, tačnije ime i datum rođenja autora, adresu, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresu roditelja/staratelja.

Na poleđini grupnog rada navodi se naziv, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u izradi.

Takođe, uz sve radove, neophodno je priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu podataka o autorima za potrebe konkursa od strane Pošte Srbije (izjave mogu biti i pisane rukom).

Radove će ocenjivati Komisija koju čine književnici Miloš Janković, v.d. predsednika Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, Jasmina Malešević i Grozdana Lalić, i istaknuti dizajneri, likovni i grafički umetnici Pošte.

Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti, dostupni su na sajtu Pošte Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: