Podeli vest

Treći Besonov povratak među Srbe nova je knjiga “Ðoković, odbijam”, koja se, paralelno sa srpskim prevodom pojavljuje i u Francuskoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KNJIGA
Foto: Pixabay ilustracija

Knjiga velikog francuskog pisca Patrika Besona pod nazivom “Ðoković: odbijam: rat zvezde” od 5. septembra dostupna je u svim bolje snabdevenim knjižarama u Srbiji, saopštio je izdavač “Čigoja”

Patrik Beson(1956), savremeni francuski pisac, književni kritičar, publicista, putopisac, polemičar…

Književne tekstove počinje da objavljuje 1974. Autor je više od 50 romana, prevedenih na gotovo sve svetske jezike, 30-ak knjiga-eseja, 20 zbirki članaka, aforizama, 3 pozorišna komada i na stotine kolumni koje piše kao stalni saradnik u prestižnim francuskim nedeljnicima.

Više od 20 najpoznatijih Besonovih knjiga prevedeno je na srpski jezik. U periodu od 1995. do 1999. objavljivao je redovne hronike u našim listovima Večernje novosti, Blic i drugim srpskim nedeljnim časopisima.

Kao veliki poznavalac, oštrouman analitičar i kritičar globalističkih kretanja u svetu, političkih, ekonomskih i socijalno-kulturnih, veliki je borac za očuvanje pravih tradicionalnih vrednosti i u tom svetlu, kroz svoj lični doživljaj, piše ovo slojevito delo, u kojem naspram pogubnih manifestacija „naprednog“ sveta, u ličnosti Novaka Ðokovića, osim jedinstvenog sportiste, prepoznaje sve one moralne, duhovne i duboko humane kvalitetene ophodne za opstanak ljudske vrste.

Kao veliki prijatelj Srbije, veoma je angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000, koji započinje knjigom objavljenom u Francuskoj (Krik) Protiv klevetnika Srbije, 1995.

Treći Besonov povratak među Srbe nova je knjiga “Ðoković, odbijam”, koja se, paralelno sa srpskim prevodom pojavljuje i u Francuskoj.

Osetio je Patrik da i posle dvadeset sedam godina treba da digne glas protiv zapadne medijske hajke, protiv pravde s dva aršina, protiv višestepene političko-finansijske manipulacije, protiv sramote koja se nanosi svetlom čelu i čistom obrazu.

U ovom višeslojnom esejističko-literarnom tekstu posvećenom svetskom teniskom asu, „najboljem svih vremena”, Besonov, onaj iskonski, publici već poznati, instinkt za pravdom izbija iz dubine njegovog bića: Mrzim jednoglasnost, naročito ako su svi protiv jednog.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: