Direktor Sektora za vođenje elektroenergetskog sistema Hrvatske (HOPS) Danko Blažević izjavio je danas da su u roku od od dva do tri sata od početka poremećaja snabdevanja elsktričnom energijom svi potrošači u Hrvatskoj ponovno dobili struju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Poslednje što znam da je deo potrošača u Kaštelima i oko Knina dobio električnu energiju”, rekao je za Dnevnik HRT-a direktor Blažević. On je naveo da se dogodio nesrećni splet okolnosti i da su dva dalekovoda, jedan u Crnoj Gori, drugi u Albaniji u kratkom vremenu ispala iz pogona i dodao da i njihove kolege u BiH imaju problema sa povratkom termoelektrana u pogon.

“Hidroelektrane se srazmerno brzo vraćaju u pogon, ali termoelektranama treba malo više, tako da verujemo da će i kod njih biti u redu”, zaključio je Blažević, prenela je Hina. Uzrok prekida snabdevanja električnom energijom zbog koga su oko 12.30 časova bez struje su ostali delovi Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Albanije još nije zvanično potvrđen.

Bez struje je na nekoliko sati ostala Dalmacija od Zadra do Dubrovnika što je dovelo do gužvi na gradskim putevima, a zbog temperatura od plus 40 neki su u stanovima imali i10-ak stepena više temperature.

Problema je bilo i sa plaćanjem karticama i liftovima. Hrvatska elektroprivreda (HEP) ranije je saopštila da je prekid snabdevanja električnom energijom u delovima Hrvatske izazvao međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja Bez napajanja električnom energijom je oko 12 časova bilo skoro celo područje Crne Gore, a struje nije bilo ni na teritoriji Bosne i Hercegovine i Albanije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: