Podeli vest

Ljupčo Palevski, poznat i kao Palčo, koji je prema saznanjima iz istrage glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnjice Vanje Đorđesvske i 74-godišnjeg frizera Pance Žežovskog, nedostupan je nadležnim organima i nalazi se van zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Ilustracija

Makedonska javnost s pravom pita zašto je MUP dozvolio da glavnoosumnjičei za ubistvo maloletne Vanje Đorđevske pobegne i da li je to bilo zbog toga što su bili previše zauzeti samitom OEBS-a, pišu danas skopski mediji.

Mediji pišu da je glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palco, koji je u bekstvu, bivši građevinski mag, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, autor podkasta ‘Teški Uabeti’ na Infomaksu i osnivač stranke Pravo…

Palevski je iz Skoplja, a dok je cela makedonska javnost tragala za nestalom devojčicom, on se svakodnevno oglašavao na Fejsbuk profilu. Njegova poslednja objava je od 1. decembra oko 14 sati.

U petak, kada je završen OEBS-a u Skoplju, imao je šest postova na Fejsbuku vezanih za politiku. On je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva devojke, imao video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Ljupčo Palevski-Palčo uhapšen je u junu 2020. zbog nepoštovanja mere samoizolacije. Palevski se potom vratio iz inostranstva, ali ga je policija osudila na kućni pritvor, a pošto je on tu meru prekršio pritvoren je.

U septembru iste godine, biznismen Palco je zadržan na beogradskom aerodromu na putu za Moskvu, a posle osam meseci ponovo je pušten, nakon čega se vratio u Makedoniju.

Tada je uhapšen po poternici Hrvatske, zbog nekog navodnog duga svoje kompanije u ovoj zemlji.

Palčo je bio osumnjičen i u jednom od predistražnih radnji SJO “Nikola Tesla”, zbog čega mu je izvršen pretres kuće, kada su navodno pronađene “bombe”.

Palevski je takođe uhvaćen sa puškom bez dozvole u ​​maju ove godine kod tunela Demir Kapija-Javorica.

Prema informacijama do kojih je došao portal skopska Večer, Palevski je uhvaćen zajedno sa još tri osobe u potrazi za zlatom i pokušao je da baci pištolj za koji je imao samo dozvolu da poseduje, a ne i da nosi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ