Podeli vest

Londonska aukcijska kuća prodala je na aukciji rekvizite i kostime iz serije “Kruna”. Kočija zlatne boje donela je oko 56.000 funti (oko 65.000 evra) uključujući naknade u sredu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/Kin Cheung (STF)

Londonska aukcijska kuća prodala je na aukciji rekvizite i kostime iz serije “Kruna”. Kočija zlatne boje donela je oko 56.000 funti (oko 61.000 franaka) uključujući naknade u sredu, prenosi Watson.

Replika „Gold State Coach-a” bila je jedna od skupljih i težih za proizvodnju rekvizita, saopštila je aukcijska kuća Bonhams. Replika stolice sa scene krunisanja prodata je na aukciji za skoro 26.000 funti uključujući honorare, stari jaguar za oko 70.000 funti i prsten po uzoru na verenički prsten princeze Dajane za oko 7.700 funti.

Za seriju je ponovo kreiran i ulaz u sedište vlade u londonskoj Dauning stritu. Broj tiketa, uključujući i bonus, iznosio je oko 11.000 funti, što je bilo manje novca nego što se očekivalo. Na aukciji, čiji onlajn deo traje do ovog četvrtka, biće licitirano ukupno oko 450 objekata.

Serija “Kruna” je šest sezona pričala o životu britanske kraljevske porodice – posebno kraljice Elizabete II (1926-2022). Aukcijska kuća Bonhams sada je pod čekić stavila niz predmeta sa snimanja.

Prihod će se koristiti za podršku programu stipendiranja filmskih stvaralaca. Na aukciji su bili i dorađeni kostimi, komadi nameštaja, posebno izrađene slike i drugi predmeti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ