Podeli vest

Srbiju su tokom noći pogodila tri zemljotresa, saopštio je Republički seizmološki zavod.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zemljotres
Foto: Pixabay

Najači potres, jačine 2,6 stepeni Rihterove skale, dogodio se rano jutros u 2,30 sati u Kosovskoj Mitrovici.

Nešto ranije zemljotres jačine 1,6 stepeni po Rihteru pogodio je Kragujevac, a kako je saopštio RSZ, potres magnitude 1,7 stepeni Rihterove zabeležen je jutros oko 6,30 sati u Kruševcu .

U utorak, u 19:25 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.5 stepeni Rihterove skale u regionu Kragujevca.

Kočović posle zemljotresa u Kragujevcu: nema štete na objektima

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović izjavio je večeras da nije pričinjena materijalna šteta na objektima u Kragujevcu nakon zemljotresa koji je registrovan u regionu tog grada.

“Štete na objektima nema. Za sada operativni centar nije dobio ni jednu prijavu štete i nisu intervenisali pripadnici Sektora za vanredne situacije, a ni nasi vatrogasci spasioci”, rekao je Kočović za Tanjug.

Zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove skale registrovan je večeras u regionu mesta Kragujevac, saopštio je prethodno Republički seizmološki zavod (RSZ). Kako navodi RSZ, zemljotres je zabeležen u 19.25 časova.

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: