Televizijski informativni kanal Si-En-En (CNN) danas je najavio gašenje sto radnih mesta, u sklopu prelaska na digitalnu pretplatu i veštačku inteligenciju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Izvršni direktor te medijske kompanije Mark Tompson je predstavio planove o predstojećim otpuštanjima u dopisu u kom je izneo namere da drastično promeni novinsku korporaciju do kraja godine, preneo je Vašington tajms.

On je rekao da će CNN ukinuti oko 100 radnih mesta, ali nije precizirao odeljenja na koja se to odnosi.

Tompson je dodao da će CNN-ova usluga pretplate početi do kraja 2024. godine, u okviru koje će spajati emitovani sadržaj sa vestima zasnovanim na tekstu, kako bi bila ponuđena nova forma za čitaoce.

“Video će biti u srcu naše budućnosti na svakoj platformi – od čistog digitalnog do striminga i još mnogo toga”, navodi on.

Dodao je da će CNN uključiti više sadržaja o načinu života kako bi povećao prihod od oglašavanja i pretplate.

U međuvremenu, taj medij će integrisati veštačku inteligenciju u svoje izveštavanje, ali je Tompson bio oskudan u detaljima s tim u vezi.

“Ove promene imaju strateški cilj da izvuku maksimimum od veštačke inteligencije da bi bilo utvrđeno kako najbolje da bezbedno iskoristimo ovu novu tehnologiju u nastajanju u službi naše publici i da efikasnije i odgovornije ispunimo naše novinarske ciljeve”, navodi se u dopisu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: