Podeli vest

Zbog štrajkova zaposlenih na sedam nemačkih aerodroma u Bremenu, Dortmundu, Frankfurtu, Hamburgu, Hanoveru, Minhenu i Študgartu otkazano je oko 2.340 letova, a pogođeno 300.000 putnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

LUFTHANSA
Foto: Pixabay

Sindikati radnika zaposlenih na namečkim aerodromima stupili su u 24 časovnu obustavu rada zahtevajući veće plate u jeku rasta cena izazvanog ekonomskom krizom i inflacijom, prenosi Rojters.

“Kada jutros pogledamo terminale aerodroma, to nas više podseća na najgore dane pandemije zbog korona virusa, a manje na štrajk upozorenja”, izjavio je predstavnik Asocijacije nemačkih avioprevoznika Ralf Bajsel. Nemački sindikat Ver.di najavio je štrajk u sredu nakon što je saopštio da u pregovorima o poboljšanju uslova i povećanju plata nije bilo velikog napretka.

“Ako se sada ništa ne preduzme u vezi sa platama, čeka nas još jedno haotično leto”, rekla je za Inforadio predstavnica sindikata Ver.di Kristin Bele. Štrajk se podudara sa početkom 59. Minhenske bezbednosne konferencije (MSC).

Rumunski ministar inostranih poslova, koji je trebalo da stigne jednim od otkazanih letova, leteće za Austriju, a zatim će se voziti više od četiri sata do Minhena, rekao je zvaničnik rumunske ambasade.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: