Podeli vest

Rusija će zapleniti imovinu država članica Evropske unije koje smatra neprijateljskima, ako Unija “ukrade” zamrznuta ruska sredstva kako bi finansirala Ukrajinu, rekao je danas Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Državne dume.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

The State Duma, the Lower House of the Russian Parliament via AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je u petak da Komisija radi na predlogu da se deo profita dobijenog od zamrznute ruske državne imovine isporuči kao pomoć Ukrajini, između ostalog, za njenu posleratnu obnovu.

Tim povodom Volodin je rekao da će Moskva uzvratiti istom merom na način koji će više koštati EU, ako Brisel posegne za ruskom imovinom, čiji se značajan deo nalazi u Belgiji.

“Jedan broj evropskih političara na čelu sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, više puta je govorilo o krađi naše zamrznute imovine kako bi nastavili sa militarizacijom Kijeva”, rekao je Volodin, blizak saradnik predsednika Vladimira Putina, prenosi Rojters.

On je u poruci na Telegramu rekao da će eventualna takva odluka izazvati “simetričan odgovor Ruske Federacije”.

U tom slučaju, naglasio je Volodin, biće konfiskovana daleko veća imovina neprijateljskih zemalja, nego što su ruska zamrznuta sredstva u Evropi.

Fon der Lajen je, nakon samita lidera EU, rekla da je vrednost zamrznute ruske imovine 211 milijardi evra i podsetila da je Unija odlučila da Rusija mora da plati obnovu Ukrajine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: