Podeli vest

“Tradicija koju nosi Dom sindikata već duže od 60 godina ostaće kultno mesto ugrađeno u DNK svih generacija, mesto za filmove, koncerte, kongrese i svega ostalog kao prostor najznačajnijih događaja u Beogradu, Srbiji i šire”, naglasio je direktor dvorane Igor Stanković

Autor : Bilten.rs , Izvor :

kombank
Foto: Shutterstock

Kompanija Telekom Srbija od danas je generalni sponzor nekadašnjeg Doma sindikata, odnosno Kombank Dvorane i nosiće naziv Mts Dvorana u narednih pet godina, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Na svečanosti tim povodom danas u već bivšoj Kombank Dvorani, direktor ove ustanove Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost uspešnoj telekomunikacionoj kompaniji na budućem partnerstvu i generalnom direktoru Vladimiru Lučiću.

“Iskreno mi je zadovoljstvo da se danas nalazimo ovde tako lepim povodom. Afirmacija kulture, zabave i umetničkih vrednosti buduče Mts Dvorane jesu vrednosti od kojih naša ustanova nikada neće odustati” rekao je Igor Stanković, direktor nove Mts Dvorane, kao i distributerske kuće “MegaCom Film.

Stanković je istakao da će vizija kreativnog oblikovanja i unapređenje sadržaja Mts Dvorane od sada u partnerstvu sa kompanijom Telekom Srbija biti znatno poboljšana.

“Tradicija koju nosi Dom sindikata već duže od 60 godina ostaće kultno mesto ugrađeno u DNK svih generacija, mesto za filmove, koncerte, kongrese i svega ostalog kao prostor najznačajnijih događaja u Beogradu, Srbiji i šire”, naglasio je Stanković.

Direktor sada već bivše Kombank Dvorane sa ponosom je podvukao da je Telekom lider u svakom segmentu svog poslovanja cele Srbije i regiona.

“Tranzicija novog imena Mts Dvorana počinje već danas. Na fasadi naše zgrade će zasijati novo ime u narednih par nedelja, a najkasnije do kraja aprila”, zakjučio je Stanković i reč predao Vladimiru Lučiću, generalnom direktoru Telekoma, koji je poznat po proizvodnji domaćih igranih Tv serija.

Lučić je istakao da mu je velika čast što su kao kompanija izabrani na velikom konkursu i što će ustanova koja je decenijama bila poznata kao Dom sindikata, narednih pet godina nositi naziv Mts Dvorana.

“Dom sindikata je bio kultno mesto toliko decenija za Beograd i srpsku kulturu, ali i za staru Jugoslaviju. Sa druge strane, Telekom Srbija je postao u poslednje četiri godine sinonim za kvalitetne serije i Tv produkciju. Uveren sam da ćemo ovoj dvorani dati značajan dodatni sjaj, promovisaćemo ovde naše filmove i TV serije”, objasnio je Lučić.

On je otkrio da će se korisnici ove gigantske kompanije upoznati sa uslugama Mts-a, jer će biti otvoreno i prodajno mesto Telekoma.

Lučić je podvukao da je sama kompanija od 2018. godine postigla sa serijama nešto neverovatno što je malo ko verovao da može da se realizuje.

“Stvorili smo televiziju Superstar TV, po ugledu na svetski HBO, i postao je ubedljivo najgledaniji kablovski kanal od celokupne kablovske distribucije u Srbiji”, pohvalio je Lučić uspešno poslovanje kanala otvorenog pre četiri godine.

Podsetio je na činjenicu da se u istoriji kinematografije i televizije nije snimalo toliko kvalitetnih filmova i serija, pri ćemu je Beograd postao prepoznat u ovom delu regiona kao centar vrhunske produkcije.

“Uspešno smo poslovali prošle godine kada nam je prihod bio 108 milijardi dinara, što je za 15,7 milijardi više od 2020. godine. Samo za godinu dana smo uspeli da imamo toliko veći prihod. Velika nam je čast što smo baš sada potpisali ugovor za Mts Dvoranu, jer slavimo 25 godina postojanja Telekoma Srbije”, istakao je rezultate generalni direktor ove kompanije.

Naglasio je i novosti da se šire na svetska tržišta, prodaja serija im se okrenula na četiri kontinenta gde se njihovi sadžaji sada emituju, što su postigli onda kada su dostigli veći broj filmova i serija u njihovoj biblioteci i katalogu.

Takođe je napomenuo da je rast interneta i multimedije doveo do značajnog rasta zarade, jer je ulaganje u šdžaje pokazao odlične rezultate.

“U budućnosti ćemo još više investirati u našu produkciju i zato nam je veoma važno ovo partnerstvo gde će se na kultnom mestu nekadšnje Dvorane Doma sindikata promovisati najkvalitetniji filmovi i serije”, zakkjučio je Vladimir Lučić.

Podsetimo, 15. marta je zvanično završen Javni poziv za izbor naslovnog sponzora Dvorane, raspisan 11. februara.

Iz poznate kulturno-umetničke institucije poručili su još ranije da je i pre objavljivanja javnog poziva, već bilo zainteresovanih kompanija za naslovno sponzorstvo objekta, koji ujedno ima najdužu tradiciju održavanja kulturno-umetničkih događaja na Balkanu.

U skladu sa “Javnim pozivom za izbor naslovnog sponzora” objekta, odluku o dodeli ugovora, Dvorana je donela u roku od 15 dana od okončanja javnog poziva.

Kako su ranije rekli iz direkcije u Dvorani Doma Sindikata, kada su u pitanju pravila konkursa, budući sponzor, između ostalog, ima pravo da promeni naziv objekta, tako što će imenu “Dvorana” dodati ime svog brenda, da postavi oznake sa novim nazivom na fasadi i u unutrašnjosti objekta, kontroliše zaključivanje ugovora sa ostalim sponzorima i niz drugih privilegija kako je u objavljenom javnom pozivu i navedeno.

Pravo učešća na javnom pozivu imala su domaća i strana pravna lica.

Prijava je morala da sadrži novčani deo, koji ne može biti manji od jednog miliona eura, kao i predlog imena objekta, a Ugovor o naslovnom sponzorstvu biće potpisan na pet godina.

Ugovor sa Komercijalnom bankom o naslovnom sponzorstvu, koja je objektu dala ime – Kombank Dvorana, potpisan je krajem aprila 2018. godine i istekao je


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava…