Podeli vest

Komitet iznosi uverenje i da su “predsednik i članovi njegove kampanje bili uključeni u zločinačku zaveru radi prevare Sjedinjenih Država”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Komitet američkog Kongresa koji istražuje upad u Kapitol od 6. januara prošle godine je saopštio da je bivši američki predsednik Donald Tramp možda počinio krivično delo u pokušaju da poništi svoj izborni poraz.

“Dokazi i informacije koje su dostupne Komitetu potvrđuju uverenje da su gospodin Tramp i druga lica možda bila uključena u krivična dela”, navodi se u sudskom podnesku komiteta, a prenosi agencija Rojters.

Komitet iznosi uverenje i da su “predsednik i članovi njegove kampanje bili uključeni u zločinačku zaveru radi prevare Sjedinjenih Država”, navodi se u podnesku.

Ovaj dokument je jedan od najdetaljnijih objavljenih zaključaka komiteta do sada, i sugeriše da bi tužioci možda mogli da optuže Trampa za krivično delo, ocenjuje britanska agencija.

Sudski dokument je podnet saveznom sudu u Los Anđelesu kao deo spora između komiteta Predstavničkog doma SAD i DŽona Istmana, Trampovog advokata.

Naime, Istman je tužio ovaj komitet u decembru, zahtevajući da blokira kongresni sudski poziv kojim se od njega traži da preda hiljade mejlova.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: