Podeli vest

Francuska kompanija Sefora saopštila je da je uklonila sve parfeme sa polica prodavnica zbog velikog broja krađa i zamenila ih bočicama za testiranje mirisa.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ranije su ljudi mogli da odu u odeljak za parfeme u prodavnici Sefora i iskoriste testere da pronađu miris koji im se dopada i nakon toga posegnu za neotvorenom kutijom parfema na polici i plate proizvod.

To je sada prošlost. Kupci će imati na raspolaganju samo testere, a ako žele da kupe određeni parfem, moraće da ga zatraže od osoblja, prenosi CNN.

Kozmetička imperija Sefore je izgrađena na inovativnoj strategiji “probaj pre nego što kupiš”, koja je praćena raznim pogodnostima, ali firma sada menja pravila zbog porasta krađa u njenim prodavnicama.

“Da bismo pretnje od krađe u maloprodaji sveli na minimum i pružili mir našim kupcima, povećali smo broj našeg osoblja koje treba da spreči gubitke. Pored toga, Sefora sada u prodavnicama prikazuje samo testere parfema”, navodi se u saopštenju francuske firme.

Sefora je primenila ovu meru u julu i avgustu u svojim prodavnicama u SAD, ali lopovi su tokom ovog perioda krali i testere parfema.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!