Podeli vest

Zum (Zoom) će otpustiti 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zum
Foto: Pixabay

Kompanija Zum (Zoom) otpustiće 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka, koja je tokom pandemije cirusa kovid-19 postala sveprisutna, prilagođava sporijem rastu.

Blumberg prenosi reči glavnog izvršnog direktora te kompanije Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.

Juan je na svom blogu napisao da ”sebe smatra odgovornim” za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.

”Naša putanja je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naših timova kako bi procenili da li je naš rast održiv”, naveo je Juan.

Nakon što je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zum sada pokušava da preokrene usporavanje rasta tako što će proširiti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala, a analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.

Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je prošle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.

Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: