Podeli vest

Britanske kompanije se pozivaju da odgovore na potrebe zaposlenih u menopauzi. Između ostalog i prilagođavanjem radnog okruženja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels

Poslodavci moraju biti obazrivi prema ženama u menopauzi , navodi britanski regulator . Komisija je sada objavila smernice o tome na šta kompanije treba da obrate pažnju. Mnoge žene pate od talasa vrućine tokom menopauze , a to može pomoći pri prilagođavanju sobne temperature ili odustajanju od potrebe za nošenjem uniformi.

Simptomi menopauze mogu imati značajan uticaj na žene na radnom mestu“, rekla je Komisija za ravnopravnost i ljudska prava (EHRC). Ako su simptomi teški tokom dužeg vremenskog perioda, simptomi mogu dovesti do invaliditeta. Poslodavci su tada zakonski obavezni da izvrše odgovarajuća prilagođavanja.

Fleksibilno radno vreme zbog problema sa spavanjem

Menopauza, koja se obično javlja između 45 i 55 godina, može izazvati niz simptoma uključujući poteškoće u koncentraciji, promene raspoloženja i valunge. Poslodavci bi mogli dozvoliti ženama da rade od kuće ako je to moguće ili da budu fleksibilnije u pogledu radnog vremena, na primer ako imaju problema sa spavanjem, saopštilo je nadzorno telo.

Vojvotkinja Sofija, snaja kralja Karla III. , takođe je u prošlosti vodio kampanju za uklanjanje tabua o menopauzi u svetu rada. „Razmišljanje o tome da žene napuštaju posao zbog menopauze je jednostavno tragično“, rekla je ona 2021. na početku kampanje organizacije Dobrobit žena i takođe je već izvestila o sopstvenim pritužbama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ