Podeli vest

Nosilac liste “Aleksandar Vučić- Niš sutra” Dragoslav Pavlović izjavio je da zvanično može da proglasi pobedu, nakon objave GIK-a da je ta koalicija osvojila 30 mandata i dodao da će sa Ruskom strankom biti formirana koalicija koja će voditi grad u narednim godinama.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Pavlović je juče rekao da će lista “Aleksandar Vučić- Niš sutra” sa Ruskom strankom imati 31 mandat i da će sa Ruskom strankom biti formirana koalicija, dodajući da se radi o, kako je rekao, “hrabrim ljudima koji žele da preuzmu odgovornost za vođenje grada”. “Ono što će biti u fokusu, što će nam biti važno su naši građani, njihov bolji život, prosperitet grada, rast i napredak. To je bio naš politički program tokom predizborne kampanje.

Vodili smo jednu tolerantnu političku kampanju, pokazali smo se kao pravi i odgovorni učesnici u izbornoj kampanji. Predstavili smo ono što su rezultati, a predstavili smo i ono što će biti u budućnosti”, dodao je Pavlović. Pavlović je rekao da je ova koalicija okupljena oko patriotizma.

“Mi smo široka koalicija patriotskih snaga i kao ozbiljna politička grupacija nismo želeli da se izjašnjavamo pre zvaničnih rezultata. Sačekali smo Gradsku izbornu komisiju da donese zvanične rezultate i sada sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo 30 mandata u Gradskoj skupštini. Prosto osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove kako će biti 29 mandata ili neće biti dovoljno mandata”, rekao je prvi na listi Pavlović.

Pavlović se zahvalio i svim koalicionim partnerima i dodao da je to pobeda demokratije. “Zato što smo pokazali kako i ljudi koji imaju široko shvatanje jedinstva mogu da funkcionišu zajedno, ka istom cilju i to je ono što je važno. Mi smo zaista pokazali jedno jedinstvo koji drugi nisam siguran da li su mogli da pokažu. Važno je reći da smo imali jednu dobru kampanju koja je bila prepuna pozitivnog naboja. Zato mi je drago da smo pokazali da možemo da dobijemo duplo više glasova od prvog sledećeg, a tri puta više glasova od opozicije. I to je naša snaga, ljudi”, naglasio je on.

Pavlović je istakao da tek sledi posao i da će svakog dana biti sa građanima.

“Svakog dana ćemo biti sa svakim kome je potrebna pomoć u ovom gradu. To je naša misija i to je ono što smo propagirali i tako ćemo raditi. Još jednom čestitke svima na uspešnoj misiji, na uspešno zaokruženom prvom zadatku u našoj velikoj trci koja tek počinje. I hvala vam svima što ste se danas okupili da ovo i da proslavimo. Jer na neki način ovo je samo jedno kratko slavlje, ono što je važno je da će u budućnosti Niš biti jači grad”, rekao je on.

U izborni štab SNS došao je i jedini odbornik Ruske stranke Tihomir Perić.

“Došao sam ovde u prostorije Srpske napredne stranke i saglasio sam i dogovorio sam se s njima da u budućem sazivu činimo skupštinsku većinu”, rekao je Perić. Gradska izborna komisija Grada Niša objavila je juče, na osnovu obrade 100 odsto biračkog materijala sa 197 biračkih mesta, da je lista “Aleksandar Vučić – Niš sutra” osvojila 44,31 odsto glasova birača i da ima 30 odbornika. Prema objavljenim rezultatima, Grupa građana “Dr Dragan Milić” ima 16 odborničkih mesta i 24,49 odsto osvojenih glasova, Biramo Niš- Đorđe Stanković osvojio je 16,12 odsto glasova i 10 mandata, Ujedinjeni – Nada za Niš – Miodrag Stanković – Nova 3,88 odsto glasova i dva mandata, “Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni – Promeni” osvojio je 3,93 odsto glasova i dva mandata, a lista “Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić” jednog odbornika sa 1,1 odsto osvojenih glasova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: