Podeli vest

Posle nastupa u doba korona virusa sarajevski bend ponovo u Beogradu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koncert
Foto: Pixabay

Koncert sarajevske pop rok grupe “Crvena jabuka” biće održan v na velikoj sceni Kombank Dvorane, a lider tog sastava Dražen Žerić Žera najavio je i drugi nastup, zakazan za 15. april na istom mestu.

Mnogima je bilo očekivano da će koncert biti rasprodat, jer se grupa uveliko odomaćila u Beogradu i redovno uspeva da napuni sve sale i hale poslednjih godina, kao i u proleće 2021. kada je imala dva nastupa isto u Kombank Dvorani.

Podsetimo, bend je pred oduševljenim posetiocima prestonice svirao dva rasprodata koncerta 8. i 9. marta 2021. u jeku pandemije.

“Beogradska publika zahtevna je jednako kao i sarajevska. Prvi koncert u Beogradu održali smo 1985. godine u Domu omladine i od tada do danas imamo odličan odgovor publike iz Srbije, a i samim tim odgovornost je veća”, rekao je Žera.

Koncertna turneja nosi naziv “Tvrđava” prema istoimenom, aktuelnom albumu, a kako je napomenuo pevač i frontmen benda iz Bosne i Hercegovine, večeras će odsvirati nekoliko pesama sa novog albuma u elektrik rokenrol maniru, kao i ostale hitove kroz karijeru dugu skoro četiri decenije.

Njihovi koncerti umeju da traju barem tri sata, a nekada i skoro četiri, koliko su svirali poslednji put u Sava centru 2016. godine.

“Kada se rade koncerti u nizu uvek je neizvesno da li će se repertoar sa prvog nastupa reprizirati”, napomenuo je Žera i time zaintrigirao publiku da može očekivati da se koncertni repertoar razlikuje 15. aprila. “Crvena jabuka” je već svirala Unplugged koncert u Kombank Dvorani krajem 2018. godine, a često su nastupali u Beogradu na sceni Sava centra, kao tradicionalne večeri tokom aprila ili za vreme romantičnih praznika (8. mart – Dan žena).

Publika će u električnoj formi danas slušati poznate hitove „Tugo nesrećo“, „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“, „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“ i druge numere iz veoma bogatog opusa od preko 200 pesama.

Grupa “Crvena jabuka” je nastala 1985. godine u Sarajevu, mada su danas više u Zagrebu, i smatraju se za jedan od najdugovečnijih regionalnih bendova sa ovih prostora, koji slušaju sve generacije.

Od originalne postave ostao je samo lider i pevač Dražen Žerić Žera, prepoznatljiv po specifičnom vokalu i imidžu razbarušene frizure koji je ostao zaštitni znak benda.

Specifičan naziv je grupa dobila po jabuci koju je neko od početne petorke doneo na probu.

Osim Sava centra, u Beogradu su imali zapažene koncerte i u Hali sportova, klubu Central Pub, ali i na mnogim festivalima i manifestacijama u Beogradu – Beer fest na Ušću, Bojčinsko leto u Surčinu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: