Podeli vest

Ski sezona na Jahorni svečano je večeras otvorena koncertom Zdravka Čolića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug


Prema rečima direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejana Ljevnaića, ovo je bila prilika da se svi vrate u vreme Olimpijskih igara u Sarajevu, kada je tačno pre četiri decenije Čola pozajmio glas maskoti igra, čuvenom Vučku.

”Ponosni smo na 40 godina od otvaranja OI i cilj nam je da se vratimo u ta vremena kada je Jahorina postala olimpijska kraljica, a najveća regionlna zvezda, naš Zdravko, pozajmio glas Vučku”, rekao je Ljevnaić za Tanjug.

On je naglasio da je Jahorina izrasla u moderan i potpuno novi ski centar, koji privlači pažnju turista iz celog sveta.
“Jahornina je moderan potpuno nov ski centar sa infrasturkutrnim radovima većim nego za OI. Za poslednjih pet godina napravili smo i dve nove gondole, tri nova šestoseda, pet lifotva. Imamo 17 instalacija i 52 kilometra staza, a za vreme OI 1984. je imala samo 15. Uz sve, 80 odsto staza pokirveno je sistemima za veštačko osneživanje. Kapacitet je 32.000 skijaša na sat i nema čekanja”, rekao je on.

Dodao je da je Jahorina jedini ski centar u regionu koji ima ”snoufektori sistem” koji radi i na plus 10 stepeni i garantuje da će uvek biti snega.
On je podsetio da je zahvaljujući najmodernijem sistemu za veštački sneg skijanje na Jahorini počelo pre 13 dana.

Prema rečima Ljevnaića, zbog svega urađenog, kao i odnosa cene i kvaliteta, Jahorina je postala interesantna destinacija, ne samo za ljude iz regiona, već i celog sveta.
“Osvojili smo nova tržišta i skijaše koji se interesuju za Jahorinu kojoj je vraćen stari olimpijski sjaj u modernom izdanju. Upravo zbog Jahornine otovorena su tri leta nedeljno iz Severne Makedonije, iz Skolja do Sarajeva i jedan čarter let iz Londona, dolaze nam skijaši iz Ruminije, Kine”, naveo je on.

Ljevnaić kaže da se na Jahorni gradi i 17 novih hotela.

Jahorina je, kako je naveo, poznata po dobrom skijanju, ali i dobrom provodu, na vrhu su žurke, postoje brojni sportski događaji i aktivnosti poput akcije u kojoj će sutra biti podeljeno i 100 besplatnih skija za decu.
Prema njegovim rečima, napravljena je i nova rasveta, tako da sada postoji 12 kilometara staza za noćno skijanje.
Snoubord staza i staza za sankanje, pri čemu se sankama može uzbrdo 700 metra, radiće non stop, rekao je Ljevnaić i dodao da će sezona biti puna atrakcija i dobre ponude.

Ljevnaić, koji je danas postao zvanično i počasni konzul Srbije u Bosni i Hercegovini, kaže da je ponosan na priliku koji su mu dali predsednik Srbije, premijer i ministar spoljnih poslova i naglašava da će nastaviti da Srbiju prezentuje na najbolji način i da povezuje dve zemlje.
Dodaje da će biti fokusiran ka deci, kulturi i sportu i da želi da njegov rad ide u tom pravcu kao i u ekonomskom – da nastavi da dovodi nove firme, posbeno one iz Srbije.

Ljevnaić kaže da je ponosan zato što porodica Đoković zbog, kako je naveo, njegovog ličnog poznanstva, investira na Jahorini, i podsetio da se upravo jedna staza zove po Đokovićima zbog svega što rade za RS i Jarorinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ