Podeli vest

Konkursom za upis polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je raspisan 14. decembra i otvoren do 29. decembra ove godine, prima se 1.100 polaznika, izjavio je pomoćnik načelnika Centra za osnovnu policijsku obuku, potpukovnik policije Saša Antić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/video

Od toga, prima se 550 polaznika za radno mesto policajca, 300 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 250 polaznika za granične policajce.


Antić je za Tanjug pojasnio da pravo da konkurišu imaju kandidati koji su državljani Srbije, imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije neprekidno godinu dana, prijavljeno prebivalište na području policijske uprave za koju konkuriše, zatim da nemaju manje od 18 ni više od 24 godine u momentu zaključenja konkursa.
“Što se tiče studenata KPU-a, za njih je bitno da nemaju više od 27 godina starosti od momenta zaključivanja konkursa. Neophodno je da imaju završeno srednje obrazovanje i vaspitanje u četvorogodišnjem trajanju, da ne postoje bezbednosne smetnje i da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu B kategorije, kao i da imaju zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova”, rekao je on.


Dodao je da ukoliko kandidati nemaju važeću nacionalnu vozačku dozvolu B kategorije, mogu uz neophodnu dokumentaciju priložiti i potvrdu od auto-škole da su krenuli sa obukom, s tim da do 1. marta 2024. godine Centru za osnovnu policijsku obuku moraju da ostave overenu fotokopiju vozačke dozvole.


Pukovnik policije Zlatko Belencan istakao je da će posebna pažnja biti posvećena obuci policijaca sa kamerom na uniformi za komunikaciju sa učesnicima u saobraćaju.
” Treba reći da se kamere za uniformu koriste samo prilikom izvršenja prekršaja, odnosno kontrole izvršioca prekršaja. Njemu se saopštava da će biti sniman, što je izuzetno bitno, jer pojedini učesnici u saobraćaju ne shvataju ozbiljnost”, rekao je on.
Dodao je da od tog trenutka sve što učesnik u saobraćaju saopšti može se koristiti kao dokazno sredstvo te da je veoma važna obuka policajaca za komunikaciju.


Antić je pojasnio da se postupak izbora kandidata sastoji iz više delova.
“Prvi deo je opšti lekarski pregled koji obavljaju radnici Zavoda za zdravstvenu zaštitu, radnici ministarstva, u saradnji sa organizacionom jedinicom nadležnom za upravljanje ljudskim resursima. Drugi deo je kvalifikacioni ispit, koji između ostalog sadrži proveru pravopisa i poznavanje srpskog jezika a sledeći segment je psihotestiranje”, rekao je on.


Naveo je da nakon toga sledi intervju komisije sa kandidatom a na kraju se radi specijalistički zdravstveni pregled kandidata u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika ministarstva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ