Podeli vest

Počeo sastanak predsednika parlamenta Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

konsultacije
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Skupštini Srbije počeo je sastanak predsednika parlamenta Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista koje su pridobile poverenje građana na izborima 3. aprila, a u cilju priprema konstitutivne sednice novog saziva skupštine.

Sastanak je počeo oko 12.30, a prisustvuje mu i generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović.

Listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, koja će imati najviše, 120 poslanika u novom sazivu, na sastanku predstavljaju Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, a u ime liste “Ujedinjeni za pobedu Srbiju”, koja će imati 38 poslanika, tu su potpredsednica S SP-a Marinika Tepić, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, te potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Listu “Ivica Dačić – Premijer Srbije”, koja će imati 31 poslanika, predstavlja potpredsednik SPS-a Ðorđe Milićević.

Na sastanku su i predstavnici koalicije NADA, koja je na izborima 3. aprila osvojila 15 mandata, a koaliciju “Moramo“ koja je osvojila 13 mandata danas “zastupaju” Radomir Lazović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Chuta.

Koaliciju oko Dveri koja je osvojila 10 mandata predstavlja lider tog pokreta Boško Obradović, kao i Žika Gojković, koji vodi deo POKS-a, a na sastanku su i predstavnici Zavetnika, koji će u novom parlamentu imati takođe 10 poslanika.

Savez vojvođanskih Mađara, koji će brojati pet predstavnika u skupštini predstavlja Elvira Kovač, a tu su li predstavnici lista “Muftijin amanet” koja će imati tri poslanika, te “Zajedno za Vojvodinu” i SDA Sandžaka koji imaju po dva poslanika.

Jednog poslanika u novom sazivu imaće i Koalicija Albanaca doline.

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: