Podeli vest

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije najoštrije je danas osudilo pretnje i uvrede upućene ministarki za brigu o porodici i demografiju i zamenici predsednice Koordinacionog tela Dariji Kisić, i ukazalo da je reč o govoru mržnje prema ženama, kojim na nedoličan i najprizemniji način pokušava da se diskredituje ministarka Kisić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Koordinaciono telo napominje da ovakave brutalne pretnje i uvrede samo podstiču diskriminaciju žena u srpskom društvu i ugrožavaju napore i dostignuća čitavog društva u pogledu unapređenja prava žena i borbe protiv nasilja.

”Uvrede iznete na račun ministarke u Vladi, kao javne ličnosti su posebno opasne imajući u vidu da samo dodatno obeshrabruju žene i devojčice u Srbiji da se u budućnosti uključe u društvene, političke i javne tokove, i time doprinesu većoj vidljivosti i zastupljenosti žena”, dodaje se u saopštenju koje potpisuje predsednica Koordinacionog tela Maja Gojković.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost apeluje na sve političke i druge aktere, da se bez obzira na svoje političke stavove, uzdrže od govora mržnje i svakog oblika nasilja prema ženama i naglašava da očekuje reakciju i drugih organizacija u oblasti zaštite prava žena. Koordinaciono telo ostaje posvećeno unapređenju rodne ravnopravnosti i položaja žena u Srbiji i njihovom osnaživanju, a borba protiv verbalnog i fizičkog nasilja nad ženama je jedan od prioriteta. dodaje se u saopštenju.

Ministarki Kisić ranije je na društvenim mrežama upućen niz najgrubljih uvreda i pretnji nakon što je ocenila da je protest koji je deo opozicije zakazao za danas u Beogradu, politički, da je organizovan u “odsustvu njihovog konkretnog plana da Srbiji bude još bolje i da još više napreduje”, kao i da je to “ista retorika i strategija kao i kad je u pitanju nazovi ekološki motiv” za proteste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: