Prema novoj studiji, vakcinacija protiv koronavirusa u retkim slučajevima može izazvati neurološke poremećaje ili upalu kičmene moždine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

KORONA
Foto: Pixabay

Istraživači su stekli nove uvide u neželjene efekte vakcinacije protiv korona virusa. U tu svrhu su procenjeni anonimni zdravstveni podaci više od 99 miliona ljudi, prenosi „Gardijan“. Učesnici su bili iz Australije, Argentine, Kanade, Danske, Finske, Francuske, Novog Zelanda i Škotske.

Novi, veoma retki neželjeni efekti

Studija, koja je objavljena u međunarodnom časopisu “Vaccine”, potvrđuje dva nova, ali retka neželjena dejstva. Vakcinacija korona može dovesti do upale kičmene moždine i neuroloških poremećaja.

U oba slučaja, međutim, rizik od razvoja bolesti nakon vakcinacije je izuzetno nizak. Dalje se kaže da neželjene efekte treba shvatiti ozbiljno. Prema profesoru Džimu Bateriju, koji je bio uključen u studiju, pacijenti bi se obično oporavili.

Studija je takođe potvrdila poznate neželjene efekte kao što su zapaljenje srčanog mišića ili zapaljenje perikarda. One se prvenstveno javljaju u vezi sa mRNA vakcinama ( Fajzer i Moderna).

Generalno, Butteri se jasno zalaže za vakcinaciju protiv korone uprkos novim rezultatima . Koristi bi i dalje „daleko nadmašivale“ rizike. Rizik od miokarditisa tokom infekcije je čak i veći nego nakon vakcinacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ