Podeli vest

Takozvana kosovska policija uhapsila je na administrativnom prelazu Jarinje Dalibora Spasića za koga prištinski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja tvrdi da je napao albanske novinare na severu Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JARINJE
Foto: Bilten Ilustracija

“U našoj demokratskoj zemlji krivična dela ne prolaze bez posledica. Ovo bi trebalo da znaju svi oni koji za sve ove godine nisu imali pravnih posledica. Republika Kosovo se ne povlači pred fašističkim zločincima (srpske) policije”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Policija tzv. Kosova je juče uhapsila Nebojšu Vlaškovića koga takođe tereti za navodni napad na albanske novinare.

SL:Ovo je poslednji trenutak da međ.nar. zajednica spreči Kurtija da izazove rat

Srpska lista saopštila je danas da je ovo poslednji trenutak da se međunarodna zajednica direktno umeša i spreči premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da izazove rat, jer će on svojim potezima primorati čitav srpski narod da se zaštiti od nasrtaja iz Prištine, što bi bio put bez povratka koji nijedan normalan čovek ne želi i pogubno za sve na ovim prostorima.

Srpska lista je to saopštila povodom hapšenja Srbina Dalibora Spasića na administrativnom prelazu Jarinje, za koga navode da je zdravstveni radnik, i porodičan čovek koji je naočigled svoje ćerke i supruge uhapšen, po povratku sa dečijeg festivala.

“Pitamo međunarodne predstavnike još koliko srpskih domaćina treba da Kurti uhapsi da bi vi podigli glas i tražili za Srbe da se puste na slobodu, i sa slobode brane od lažnih optužbi, pošto za razliku od onih koji su uhapšeni u Raški, nijedan Srbin nije radio ništa protivzakonito niti posedovao vatreno oružje kakvo smo videli kod kosovskih policajaca prilikom hapšenja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da antisrpski režim Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba na severu Kosova i Metohije pred očima čitave međunarodne zajednice, najveće vojne misije u Evropi Kfor i najveće misije EU u Evropi – EULEKS, sprovodeći svoj pakleni plan po kome, kako se navodi u saopštenju, pola Srba treba proterati u centralnu Srbiju a pola odvesti u kosovske kazamate.

“Kurtijev režim i pored poziva međunarodnih predstavnika a pre svega iz SAD da se situacija deeskalira, svakodnevno nastoji da svojim delovanjem isprovocira reakciju srpskog naroda i time dobije potvrdu na već pripremljen scenario po kome su svi Srbi kriminalci, zločinci i teroristi, i opravda ugnjetavanje građana i prisustvo parapolicijskih jedinica na severu Kosova i Metohije”, navodi Srpska lista.

Kako se ističe, Dalibor je posle Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića, Miluna Milenkovića i Nemanje Vlaškovića još jedan Srbin koji je od kosovskog ministra Svečlje već proglašen krivim bez obzira na osnovno pravo građana da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

“To je nešto što zabrinjava, kao što zabrinjava i činjenica da i pored desetine dokaza o nepostojanju krivice ovi ljudi su u pritvoru a protiv njih se vodi strašna kampanja, počev od Aljbina Kurtija lično, pa sve do ministara i poslanika njegove partije čime se svima njima, a i desetini drugih Srba crtaju mete i presuđuje bez dokaza o krivici ili sudskog postupka”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ