Podeli vest

Kozmetički gigant Ejvon našao se na udaru kritika zbog održavanja veza sa Rusijom uprkos ratu u Ukrajini koji je u toku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Bi-Bi-Si prenosi da je otkrio da ta kompanija još uvek regrutuje nove agente za prodaju u Rusiji i nastavlja proizvodnju u ogromnoj fabrici u moskovskom regionu.


Ejvon, čije je sedište u Velikoj Britaniji, počeo je da posluje u Rusiji pre 30 godina.
Ova kompanija, koja posluje 137 godina, saopštila je da pruža “ključnu podršku” ženama čija sredstva za život zavise od njihovog poslovanja.
Po izbijanju sukoba u Ukrajini, Ejvon je objavio da zaustavlja ulaganja i obustavlja izvoz svojih kozmetičkih proizvoda iz Rusije na druga tržišta, uključujući Ukrajinu.


Ejvonova matična kompanija, brazilska firma Natura & Co, ranije je naglasila da održava lokalne operacije samo da bi podržala svoje prodajne agente koji se oslanjaju na njeno poslovanje.
“Verujemo da bi ograničavanje njihovog pristupa proizvodima imalo ogroman uticaj na žene i decu tamo”, navela je kompanija.


Međutim, BBC je otkrio da je i dalje moguća registracija novih prodajnih agenata u kompaniji u Rusiji i da se agentima nude nagrade, gotovinski bonusi, pa čak i odmori ukoliko ostvare određene ciljeve.
Na sajtu kompanije ruskim građanima starijim od 18 godina nudi se pristup visokokvalitetnim proizvodima i dodatni prihod koji bi mogli da ostvare kreirajući sopstveni život kao stručnjaka za lepotu.


Na video snimku na Jutjubu objavljenom na nalogu Ejvon Rusija povodom proslave 30-godišnjice, viši menadžeri opisuju ceremoniju dodele nagrada, obuku u upravljanju društvenim medijima i kako poboljšati prodaju, a putovanja u inostranstvo se nude kao nagrade za najbolje prodavce u okviru “Star kluba”.


Portparolka Ejvona je rekla da Ejvon Rusija podržava žene u Rusiji kroz aktivnosti koje finansiraju lokalno kako bi podržale njihov biznis.
“Smatramo ovo ključnom podrškom ženama čija sredstva za život zavise od njihovog poslovanja u Ejvonu”, istakla je portparolka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: