Podeli vest

Predsednik DS S Miloš Jovanović kaže za Tanjug da će stranka promeniti ime u Nova Demokratska stranka Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOŠ JOVANOVIĆ
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Demokratska stranka Srbije održaće krajem maja vanrednu izbornu Skupštinu DS S na kojoj će biti usvojene nove programske platforme, a između ostalog, očekuje se da će biti usvojena i odluka o promeni naziva te stranke.

Predsednik DS S Miloš Jovanović kaže za Tanjug da se posle pet godina, koliko je na čelu te partije, kreće u građenje novog DS S koji će, kako navodi, promeniti ime u Nova Demokratska stranka Srbije i na taj način obeležiti 30 godina od osnivanja.

‘’Promenom imena obeležićemo 30 godina postojanja što je jubilej za pohvalu, jer retko koja stranka toliko postoji. Kratko je bila na vlasti, toliko dugo u opoziciji, a ima perspektivu. Sa takvim parametrima nema stranke na političkoj sceni i na to smo ponosni, a ta žilavost dolazi od naše ideologije’’, kaže Jovanović.

Najavljuje da će u nedelju 16.maja biti održan Glavni odbor DS S, a 29.maja vanredna Skupština DS S na kojoj će, između ostalog, biti usvojena i Deklaracija o spoljonopolitičkom identitetu Srbije, najverovatnije pod nazivom ””Srbija mora biti velika””.

‘’Ne u geografskom smislu, već u smislu kulture, a što je najvažnije, velika u smislu nacionalnih ambicija i sposobnosti za istorijsko bivstvovanje što smo uvek imali kroz istoriju, a što gubimo, u stalnoj nametnutoj priči da smo mali’’, kaže Jovanović.

Ističe da je prioritet DS S posle izbora programsko i kadrovsko jačanje i istovremeno negovanje koalicije NADA sa Vojislavom Mihailovićem, POKS-om i ostalim partnerima koji su, kaže, doprineli dobrom izbornom rezultatu te grupacije na nedavno održanim izborima.

‘’Prešli smo ””stari’’ cenzus, a ja sam sa šest odsto bio treći na predsedničkim izborima. To su rezultati koji su stvorili ozbiljan temelj za budući politički rad’’, navodi Jovanović.

Na pitanje kako vidi pregrupisavanje na desnici posle izbora i najavu ukrupnjavanju desničarskog bloka posle udruživanja Dveri i Zavetnika i da li vidi koaliciju NADA u tom bloku, Jovanović kaže da su DS S i NADA za sada usredsređeni na sebe, na građenje novog DS S, programska jačanja i negovanje koalicije NADA.

‘’Šta će biti za nekoliko meseci ili godinu dana, o tom potom’’, kaže Jovanović.

Primećuje da su akteri na političkoj sceni postali veoma nestrpljivi i da nedostaje strateškog promišljanja i dodaje da pitanja ukrupnjavanja vidi kao svojevrsni ‘’rijaliti’.

‘’Ništa se preko noći ne može uraditi, kvalitetno se gradi sa puno vremena. Znam te ljudi, čudi me ta brzina, tek su prošli izbori. Ne može sve biti matematički prosti zbir, ‘’cenzus koalicija’’. Važno je sa kim se ”ukrupnjavate”, koji su moralni i intelektualni kvaliteti ljudi, šta se sa njima može uraditi za Srbiju i koliko poštuju datu reč’’, navodi Jovanović.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: