Podeli vest

Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrjua. Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a posle toga i odaje za spavanje, izjavio je neimenovani izvor za britanski San.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kralj čarls
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, Pool, File

Kralj Čarls Treći naredio je princu Endrjuu, vojvodi od Jorka, da napusti Bakingemsku palatu, a njegove stvari su u toku renoviranja palate odnete, prenosi britanska štampa.

“Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrjua. Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a posle toga i odaje za spavanje”, izjavio je neimenovani izvor za britanski San.

Endrju je voleo svoje odaje u Bakingemskoj palati gde je živeo bračnim životom sa Sarom Fergason, kojom se oženio 1986. godine, a one su bile i njegovo ljubavno gnezdo posle razvoda 1996. godine, navodi list.

“U svoje odaje u palati je dovodio mnogo novih devojaka, među kojima je bila i manekenka Kapris. Stan u Palati svetog Džejmsa nema istu čar za slobodnog muškarca”, zaključio je izvor novina San.

Princ Endrju se ranijih godina našao u centru skandala Epstin i bio je optužen za seksulano zlostavljanje zbog čega se povukao iz javnog života.

U novembru 2022. je izgubio i plaćenu policijsku zaštitu Bakingemske palate. Vojvoda od Jorka optužen je za seksualno zlostavljanje Amerikanke Virdžinije Džufri kada je imala samo 17 godina.

Ona je iznela u javnost tvrdnje da ju je princ napao u Londonu i u SAD. Tužba Amerikanke poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019. godine, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače i zbog navoda koji su zastareli.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: