Podeli vest

Rusija se zalaže za uzdržanost između Irana i Izraela i odbacivanje odluka koje bi mogle da dovedu do eskalacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/File

“U svakom slučaju, nastavljamo da se zalažemo za uzdržanost strana i odbijanje bilo kakvih radnji koje bi mogle da izazovu dalju eskalaciju tenzija”, rekao je novinarima Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

On je istakao da iz Izraela nije bilo zvaničnih izjava o napadu na Iran i da je prerano komentarisati situaciju bez razumevanja detalja.

“Još nije bilo zvaničnih izjava iz Izraela, dok proučavamo ove informacije, smatramo da je prerano davati bilo kakve komentare bez razumevanja detalja”, rekao je Peskov.

Lavrov: Iran nema nuklearno oružje, to potvrđuje IAEA

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas u intervjuu za radio stanice Sputnjik, Govorit Moskva i Komsomolska pravda, da Iran nema nuklearno oružje, što je, kako kaže, potvrdila Međunarodna agencija za atomsku agenciju (IAEA).

“Oni žele da Iranu, između ostalog, pripišu napad nuklearnim oružjem, koje Teheran nema.

To potvrđuje IAEA, da je Iran najproverenija zemlja među potpisnicama sporazuma o neširenju nuklearnog oružja. U Iranu postoji čak i fetva – postulat vrhovnog lidera da je u Iranu zabranjeno nuklearno oružje nakon što se dogodio neprihvatljivi napad na iranski konzulat”, rekao je Lavrov, prenela je RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, razgovor o tome da Iran menja svoju nuklearnu doktrinu je želja da se skrene pažnja sa izraelske operacije u Gazi i preusmeri na pretnje iz Teherana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…