Podeli vest

Pozivam sve partnere da deluju i da što pre dostave tu pomoć koja nam je od vitalne važnosti, dodao je Dmitro Kuleba.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ukrajina
Foto: Pixbay

 Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba obratio se putem video linka učesnicima međunarodnog Dubrovnik foruma i rekao da se Ukrajina koja je na udaru ruske agresije ne bori samo sa sebe, već i za čitavu Evropu te je pozvao partnere da pojačaju i ubrzaju isporuke oružja.

“Danas, Ukrajinci se bore, reskiraju živote kako bi ostali nezavisna zemlja, utemeljena na evropskim vrednostima, demokratiji, slobodi, poštovanju ljudskih prava, jednakosti i vladavini prava. Ali mi se ne borimo samo za slobodnu, demokratsku i miroljubivu Ukrajinu, borimo se i za Evropu u celini”, poručio je Kuleba, prenosi Hina.

Učesnicima foruma on je rekao da su “mnogi izazovi s kojima se Ukrajina trenutno suočava poznati zemljama centralne i južne Evrope te našim balkanskim prijateljima”.

“Ukrajina je pod direktnim vojnim napadom Rusije, dok je ostatak Evrope pod indirektnim pritiskom, a cilj Rusije je da poseje haos u Evropi, što više može”, rekao je Kuleba i dodao da je najprirodniji način obuzdati agresivnu Rusiju i osnažiti podršku Ukrajini, posebno vojnu.

“Pozivam sve partnere da deluju i da što pre dostave tu pomoć koja nam je od vitalne važnosti”, dodao je on.

“Sva druga pomoć relevantna je jedino ako uspemo da odbranimo zemlju i porazimo neprijatelja”, poručio je Kuleba.

On je takođe rekao da sankcije deluju, da su efikasne i da ih treba dodatno proširiti i pojačati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: