Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi fabriku privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije, u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila “Lazar” i “Miloš”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

Sa Vučićem su zajedno u obilasku fabrike ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Fabrika Borbeni složeni sistemi posluje u okviru preduzeća Jugoimport-SDPR.

Predsednik je prethodno u Kuršumliji obišao Mariju i Anđelku Tošović, majku i sestru Bojane, najmlađe žrtve NATO borbardovanja koja je 1999. godine sa samo 11 meseci poginula od NATO bombi zajedno sa ocem.

Vučić će, nakon obilaska fabrike, prisustvovati u Prokuplju obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji.

VUČIĆ U KURŠUMLIJI POSETIO PORODICU NAJMLAĐE ŽRTVE NATO BOMBRADOVANJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Kuršumliji Mariju i Anđelku Tomović, majku i sestru najmlađe žrtve NATO bombradovanja Bojane Tošović, koja je 1999. godine poginula od NATO bombi zajedno sa ocem Božinom.

“Danas bi Bojana imala 25 godina. Njen život je prekinut nemilosrdno, bez razloga, bez povoda i opravdanja, u surovom bombradovanju koje je uzelo mnogo života i zauvek promenilo budućnost sveta, međunarodnog prava i pravde. Nikada nećemo zaboraviti. Zbog Bojane i sve naše dece”, naveo je Vučić na Instagram profilu “budućnoststbijeav”.

Vučić je napisao i da je današnji dan najteži za Mariju i Anđelku Tošović, navodeći da je Marija u istom danu izgubila muža i ćerku, a Anđelka oca i sestru.

“Bojana, rođena 28. aprila 1998. godine, najmlađa je žrtva NATO agresije, poginula je sa svojim ocem Božinom kada je na njihovu kuću pala bomba”, naveo je Vučić na Instagram profilu “avucic”.

VUČIĆ: MORAMO DA VODIMO RAČUNA O SEBI I JAČAMO VOJSKU-VREME IZAZOVA PRED NAMA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila “Lazar” i “Miloš”, da moramo da povedemo računa o sebi i jačamo vojsku i odbrambene kapacitete zemlje.

“Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas”, istakao je Vučić.

Naglasio je da u svakom slučaju našu vojsku moramo da nastavimo da jačamo i naše odbrambene kapacitete da snažimo.

“Moramo da postavimo u nekim fabrikama i bolji korporativni menadžment. Moramo da radimo još mnogo više i još mnogo mnogo da uložimo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ