Podeli vest

Izbori u četiri opštine na severu KiM biće održani na jesen, izjavio je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, preneo je RTK.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ARHIVA

Kurti je u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije na Bledu, gde učestvuje na Strateškom forumu, osim o organizaciji izbora u četiri opštine na severu, govorio i o osnivanju ZSO, kaznenim merama koje EU je nametnula Prištini i ponovo kritikovao Beograd, prenosi prištinski medij.

On tvrdi da vlasti u Beogradu ”čine sve da spreče Srbe na severu da se integrišu”, zbog čega mu je, kaže, potrebna pomoć međunarodne zajednice, posebno Evropske unije.

“Bilo je nekih sankcija našoj demokratskoj zemlji, zbog situacije na severu, za koju nemamo nikakvu odgovornost, tamo se borimo protiv nasilnog ekstremizma, jer su napadnuti vojnici Kfora, građani i novinari. Istina je da od ovih mera trpe građani, poslovna zajednica, ali i državni organi u smislu sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je blokiran.

Svi grantovi su suspendovani, a uklanjanje ovih mera je prava stvar koju treba da uradi EU”, rekao je Kurti, prenosi RTK.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: