Podeli vest

Premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju večeras, za razliku od prethodnih godina, nije omogućeno da se obrati na proslavi Dana nezavisnosti SAD, koju je danas organizovala Ambasada SAD u Prištini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ARHIVA

Ambasada SAD organizovala je proslavu povodom 247-godišnjice nezavisnosti SAD, na koju su pozvani Kurti i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, prenosi Reporteri.

Osmani se, kao i ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer, obratila prisutnima, ali ne i Kurti. Iako su ranije i Kurti i Osmani držali govore na ceremoniji, ovog puta Kurti nije dobio reč, dodaje Reporteri.

SAD su u poslednje vreme u više navrata kritikovale Kurtija zbog njegovih odluka koje se tiču situacije na severu KiM, a krajem maja su otkazale i učešće Prištine na vojnim važbama “Defender Europe 2023”.

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer tada je rekao da Kurti nije odgovorio na zahteve SAD da preduzme korake za deeskalaciju situacije na severu KiM i da je otkazivanje učešča Prištine na vojnim vežbama “prva posledica” za vladu u Prištini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: