Podeli vest

U saopštenju kosovske vlade se navodi da je Kurti uputio pismo Kovačevskom u kojem je još jednom objasnio stav Kosova prema regionalnoj saradnji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Kosovski premijer Aljbin Kurti odbio je poziv premijera Severne Makedonije Dmitra Kovačevskog da prisustvuje sastanku inicijative “Otvoreni Balkan”u Ohridu 7. i 8. juna, prenose prištinski mediji.

Kako je prenela Koha, u saopštenju kosovske vlade se navodi da je Kurti uputio pismo Kovačevskom u kojem je još jednom objasnio stav Kosova prema regionalnoj saradnji.

Kurti je naveo da Kosovo pozdravlja regionalnu saradnju koja je zasnovana na principima ravnopravnosti i zato je aktivno angažovano u Berlinskom procesu.

Kurti u pismu dodaje da Berlinski proces pokriva mnoge regionalne inicijative, uključujuci Zajedničko regionalno tržište, koje je odobrilo šest zemalja Zapadnog Balkana na Samitu u Sofiji 2020.

On tvrdi i da Srbija u okviru Berlinskog procesa zahteva nejednak tretman građana Kosova i blokira svaki sporazum u okviru Zajedničkog regionalnog tržišta koji dozvoljava regionalnu saradnju baziranu na principima ravnopravnosti.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: