Podeli vest

Aljbin Kurti tvrdi da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se protiviti članstvu tzv Kosova u UN, predstavlja “jasnu povredu jedne od tačaka evropskog predloga”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Tanjug/AP Photo/Bundas Engler/File

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se protiviti članstvu tzv Kosova u UN, predstavlja “jasnu povredu jedne od tačaka evropskog predloga”.

“Predsednik Srbije obećao je sinoć da će se protiviti članstvu Kosova u UN. Ovo bi predstavljalo jasnu povredu člana 4 predloga EU”, napisao je Kurti na Tviteru.

Naveo je da je normalizacija odnosa moguća “samo ako obe strane pregovaraju u dobroj veri” i smatra da je Srbija “očigledno odlučila da to ne učini”.

Vučić je sinoć gostujući na RTS izjavio je da nije potpisao ništa u Briselu, jer predlog EU podrazumeva i da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u UN.

On je istakao da u Briselu nije postignut nikakav sporazum već da je dogovoreno da se razgovori nastave i da je “na svakom mestu nedvosmisleno rekao da ne može da se razgovara o priznanju Kosova, niti o članstvu Prištine u UN”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: