Podeli vest

Kurti je u tekstu čestitke građanima Sjedinjenih Američkih Država za Dan nezavisnosti pomenuo i Srbiju kao pretnju miru u regionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti čestitao je građanima Sjedinjenih Američkih Država Dan nezavisnosti, 4. jul, a u čestitki je pomenuo i Srbiju kao pretnju miru u regionu.

Kurti je u tekstu čestitke koji je objavio na svom Fejsbuk nalogu doveo u vezu Rusiju i Srbiju i napisao “da je Rusija prava demokratija, verovatno nikada ne bi izvršila invaziju na Ukrajinu, da je Srbija istinska demokratija, ne bi, kako je naveo, “predstavljala tako ozbiljnu pretnju miru u našem regionu”.

Kurtiji navodi da napori predsednika SAD Džozefa Bajdena da promoviše demokratske vrednosti širom sveta mogu se shvatiti kao napori da se održi mir među narodima.

Kurti takođe ocenjuje da odbojnost prema oružanom sukobu kod demokratskih država navodi autokrate poput, kako je naveo, “Putina, a pre njega Miloševića, da misle da će napadi na manje demokratske nacije proći nekažnjeno”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: