Podeli vest

Aljbin Kurti rekao je da će se na sastanku u Ohridu sa Aleksandrom Vučićem razgovarati o planu implementacije evropskog predloga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas da će se na sastanku u Ohridu 18. marta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o planu implementacije evropskog predloga.

“Nastavljamo pripreme za sastanak 18. marta, koji će biti održan u Severnoj Makedoniji, u Ohridu, potrebno je da vidimo kako da usaglasimo sa evropskom predlogom i priložimo pravi plan implementacije koji treba da karakteriše sveobuhvatnost i efikasnost”, rekao je Kurti tokom posete Gračanici, preneo je “Reporteri”.

Govoreći o sastanku 27. februara u Briselu, Kurti je rekao da je on bio spreman da potpiše dokument, ali da druga strana nije i da je “sramota što odobreni tekst sa pet rečenica u preambuli i ukupno 11 članova nije već potpisan 27. februara”.

“Zašto nema potpisa, odgovor morate da tražite od drugih”, dodao je Kurti.

Priština je potvrdila da se očekuje da će sutra u posetu doputovati specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, gde će razgovarati sa Kurtijem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: