Podeli vest

Aljbin Kurti potvrdio je u telefonskom razgovoru sa Derekom Šoleom spremnost da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je u telefonskom razgovoru sa specijalnim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom spremnost da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je danas vlada u Prištini.

Kako se navodi, Kurti je u jučerašnjem razgovoru potvrdio spremnost za naredne političke sastanke na visokom nivou u okviru dijaloga i saglasio se sa Šoleom da je potrebno intenzivirati proces dijaloga sa Beogradom.

Dodaje se da je u razgovoru bilo reči o evropskom predlogu, koji je u saopštenju ocenjen kao, kako je navedeno, “prihvatljiv kao dobra osnova za dalje razgovore i solidna platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije u okviru dijaloga u Briselu”.

Šole je juče nakon razgovora rekao da pozdravlja odluku Kurtija da prihvati evropski predlog za postizanje sporazuma sa Beogradom i poručio da je sada potrebna implementacija tog predloga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: