Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Ohridu ide sa dobrom voljom i da je zainteresovan za dogovor o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Povodom izjava predsednika Vučića da neće potpisati “kapitulaciju Srbije”, Kurti je rekao da u Ohridu ne može biti kapitulacije Srbije jer se to, kako tvrdi, “već dogodilo u Kumanovu 9. juna 1999. godine“.

On je ocenio da Vučićev pristup dan uoči sastanka ne deluje konstruktivno, prenosi portal Reporteri i ocenio da bez potpisivanja nema potpunog sporazuma.

„Čuo sam i ovu izjavu da se odbijanje sporazuma u ​​Ohridu a priori odbacuje. Mislim da ovo nije konstruktivan i posvećen pristup. Ponovo naglašavam da ću biti posvećen, konstruktivan i kreativan i da ću ići sa dobrom voljom, namerom i verom, ali to naravno ne mogu da garantujem za drugu stranu“, naveo je Kurti.

U Ohridu će sutra biti održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeni iz EU, sastanak će biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: