Podeli vest

Lalić je odgovarajući na pitanja optuženog Nebojše Jankovića ponovio da je ova grupa zajedno sa vođom “Kavačkog klana” Radojem Zvicerom planirala atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su ga videli kao glavnu prepreku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

specijalni sud
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje .

Lalić je odgovarajući na pitanja optuženog Nebojše Jankovića ponovio da je ova grupa zajedno sa vođom “Kavačkog klana” Radojem Zvicerom planirala atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su ga videli kao glavnu prepreku.

  Zvicer je, kako je Lalić ispričao, za svrgavanje vladajuće strukture spremio  pet miliona evra u prvoj tranši.

  Pored pripadnika ove grupe, Lalić je rekao da je u planiranju svrgavanja učestvovao i advokat Dejan Lazarević, koji je grupu upozorio da se sprema hapšenje, ali i pripadnici ANB (Agencije za nacionalnu bezbednost).  

 Janković je negirao te navode, kao i Lalićeve navode da je grupa planirala postavljanje eksploziva u tržne centre ukoliko dođe do njihovog hapšenja. Negirao je i da je nelegalno prešao granicu Crne Gore i tamo zajedno sa Belivukom i Miljkovićem ubio Adida Spahića i Damira Hodzića, a oteo Mileta Radulovića zvanog Kapetan.   

Lalić je za Jankovića rekao da je “pedantan, precizan, mnogo hrabar i dobar ratnik”, dodajući da je Janković jedini specifično funkcionisao, te da je bio samo četiri ili pet puta na stadionu, a da je svaki put nosio masku pa čak i u kući u Ritopeku.   

 Miljković je, prema Lalićevim saznanjima ubio jednog od vlasnika “Pink taksija” tako što ga je prvo ašovom udario u vrat, a potom izbo lovačkim nožem jer, kako je kazao Lalić, nije bio siguran da je mrtav, a da mu je pri izvršenju pomogao Mirko Kojić.

Kojića su kasnije, prema Lalićevim tvrdnjama takođe ubili pripadnici klana po nalogu Miljkovića, koji je, kako tvrdi Lalić, rekao da Kojić previše zna.  Lalić je rekao da je prilično siguran da je Miljković ubio i drugog vlasnika Pink taksija.   

Vlasnik Pink taksija Teodor Gašeća ubijen je u maju 2015. godine, dok je suvlasnik Miroslav Ranković nestao 2016. godine..    Miljković  je Lalića pitao da objasni ta ubistva, dok je Lalić rekao da nema dalja saznanja gde je Miljković zakopao telo jednog od vlasnika taksija.  

Nakon Jankovića Laliću je pitanja postavlja optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku, koji je okrivljenog-saradnika ispitivao o oružju, laboratoriji za uzgoj marihuane i kući u Ritopeku.  Draganić će nastaviti sa pitanjima u četvrtak za kada je zakazno sledeće suđenje. Nakon Draganića, pitanja će postavljati optuženi Nemanja Đurić, a zatim i vođa klana Veljko Belivuk.    

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima  pripadnika ove organizovane kriminalne grupe. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: