Podeli vest

Moj mandat kaže da je EU tu da normalizuje te odnose, jer znamo da oni sada nisu normalni i građani osećaju negativne posledice te činjenice, rekao je Lajčak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lajčak
Foto: Shutterstock

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, poručio je da je na liderima dve strane, a ne na EU, da definišu šta znači normalizacija odnosa.

“Moj mandat kaže da je EU tu da normalizuje te odnose, jer znamo da oni sada nisu normalni i građani osećaju negativne posledice te činjenice. Na dvojici lidera je da definišu šta znači normalizacija”, rekao je Lajčak sinoć za RTK.

On smatra da to što nije došlo do sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu nije tragedija.

Objasnio je da je plan bio da se sastanak na visokom nivou održi pre letnje pauze, ali da je nakon procene situacije, odlučeno da bude organizovan naknadno.

Prema njegovim rečima, sledeći sastanak Kurtija i Vučića trebalo bi da bude održan najkasnije do početka septembra, prenosi Koha.

Ocenio je da je najvažnije da su se dvojica lidera dogovorila da se redovno sastaju i istekao da sada treba da se stvore uslovi da taj treći zvanični sastanak u Briselu “bude pozitivan i da da konkretne rezultate”.

Lajčak je rekao i da je sporazum o nestalim licima “jedan od tri ili četiri sporazuma koja su blizu potpisivanja”.

Precizirao je da je za taj sporazum usaglašeno 99,5 odsto teksta i da je potrebna samo politička volja da bi bio usvojen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: